Firma „Prvako Engineering” doo je osnovana 2009. godine u Kragujevcu. Odmah po osnivanju kreće sa gradnjom apartmana na Kopaoniku. Od samog početka firma je imala jasno definisanu poslovnu strategiju: da se projektima prilazi temeljno, da se radi kvalitetno i da se poštuju rokovi.

Jedan od  najvažnijih projekata firme je kompleks „Kraljevi Čardaci Spa” na Kopaoniku, koji se prostire se na 11.320m²  i najvećim delom je u vlasništvu firme. Gradnja Kraljevih Čardaka se nastavlja i u 2017-toj.

Iste godine kada započinje izgradnja na Kopaoniku, firmi „Prvako Engineering” poveravaju se adaptacije robnih kuća u Srbiji, zatim adaptacija i izgradnja apartmana na Zlatiboru, izgradnja salona za firme Huyndai i Forma Ideale, tržnog centra Plaza u Kragujevcu, kao i adaptacija Jat apartmana na Kopaoniku.

 

Standardi u gradnji i potencijal da ispuni sve zahteve investitora, bivaju prepoznati od strane mnogih privrednih subjekata i fizičkih lica, i vrtoglavom brzinom dolazi do angažovanja u adaptaciji brojnih poslovnih i stambenih struktura, kao i u izgradnji objekta hitne pomoći u Kragujevcu.

Angažman u završnim radovima i nabavci raznog građevinskog materijala i nameštaja za tržni Big Fashion u Beogradu bio  je jedan od, do sada, najvećih izazova i  pokazatelj maksimalne posvećenosti svih resursa firme Prvako Engineering pri realizaciji projekata.

Prilika da sarađuje sa svetski priznatim arhitektama i realizacija njihovih ideja kao i nabavka  materijala i nameštaja vrhunskih dizajnera iz svih delova sveta, dale su firmi Prvako Engineering još jednom potvrdu da je za kratko vreme ostavila značajan trag u građevinarstvu Srbije i da važni projekti za nju tek predstoje.